Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Gråhårig kortklipp senior kvinna i röda glasögon och kornblå tröja pratar om ledarskap
Barbro Dahlbom-Hall.

”Förändring kostar på”

Jobba med att acceptera det du inte kan påverka, och ta ansvar för det du kan påverka. Det är ledarskapskonsulten Barbro Dahlbom-Halls recept för den som själv vill ta kommandot över sitt liv.
Orange bokomslag för boken Att vara kvinna över sitt liv som handlar om ledarskap för kvinnor
Barbro Dahlbok-Halls nya bok.

Barbro Dahlbom-Hall har arbetat med ledarskap och jämställdhet i över fyrtio år. Nu vill hon ge tillbaka av sina och andra yrkeskvinnors insikter. Resultatet är boken ”Att vara kvinna över sitt liv” (Romanus & Selling) .

– Titeln innebär att ge sig själv rätten att styra vilken riktning livet ska ta. Att acceptera det som inte går att påverka, och att ta ansvar för det man kan styra över. Och framför allt vill jag inspirera och visa att det mesta är möjligt utifrån de förutsättningar man har. 

Ta tid för hjärnfokus

Berätta om budordet ”du ska tro att du är något”?

– Det är oerhört viktigt att bottna i vetskapen om att du har en yrkeskunskap som du är stolt över och att du har något att förmedla till andra. Allt handlar om den egna självkänslan. 

Ett annat budord lyder ”du ska inte tro på framgång utan smällar”.

– Kvinnor som vill bli ledare behöver förstå att det kostar på, särskilt om man vill driva förändring. För att klara av dem behöver man en bra samtalspartner som till exempel en äldre yrkeskvinna.  

Nätverka genom att hjälpa andra

Du planerar ett kvinnligt mentorskap, Quintor. Behövs det 2020?

– Ja, det är så viktigt att äldre framgångsrika kvinnor stöttar yngre kvinnor. Det ligger mycket kraft och glädje i att de äldre hjälper de yngre. 

Enligt Barbro Dahlbom-Hall hänger ledarskap och jämställdhet intimt samman. Det går inte att leda framgångsrikt utan den insikten. Men gamla strukturer håller fortfarande tillbaka många kvinnor, även om Barbro Dahlbom Hall anar en förändring. ”Vi står inför en brytningstid, så det gäller att våga se vad du kan bidra med.”

Inställd på att utvecklas


Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

 

 

 

 

Barbro Dahlbom-Hall, 78 

Bor: I Uppsala.
Familj: Man och två barn.
Bakgrund: Samhällsvetare, chefs- och ledarskapskonsult samt författare till ett antal fackböcker. Har även drivit ledarskapsfrågor i samarbete med tidigare Jusek.
Om fackförbund: ”Det är viktigt att facken fortsätter att driva ledarskapsfrågor i kombination med jämställdhet. Under min tid har det skett ett enormt kunskapslyft.”

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se