Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Flipped Classroom gav pedagogiskt pris

Fler blev godkända på Stockholm Business School med hjälp av "Flipped Classroom" och Iñaki Rodriguez Longarela fick pris som Årets lärare.

Iñaki Rodriguez Longarela vid Företagsekonomiska institutionen på Stockholm Business School, får Stockholms universitets pedagogiska pris, Årets lärare.

Iñaki Rodriguez Longarela.

Han får priset för att bland annat tillämpa så kallade ”Flipped classroom”, en pedagogisk modell med digitala verktyg som ger eleverna kunskap och inspiration genom webbaserade genomgångar istället för som tidigare traditionella föreläsningar. Förändringsarbetet på institutionen har lett till att fler elever blivit godkända på grundkursen i finans. Andelen underkända har minskat från 35 procent till fem procent på tre år.

– Traditonella föreläsningar är på sin höjd en underhållande genomgång av en lärobok medan Flipped classroom är en pedagogik som bygger på att eleven är aktiv i klassen och passiv hemma där de istället tittar på webbaserade genomgångar över föreläsningar. Det är en mer effektiv metod som inte överraskande ger bättre resultat, säger Iñaki Rodriguez Longarela.

I motiveringen till priset framgår att studenterna uppskattar hur Iñaki Rodriguez tar sig tid att lyssna och att de får stöd på olika sätt för att lära sig så bra som möjligt. Han inspirerar också andra lärare till att utveckla sin undervisning, både vid den egna institutionen och brett över universitetet.

Läs också: Samma ekonomiutbildning-helt olika förutsättningar

Kandidater till Årets lärare nomineras varje år av elever och anställda vid Stockholms Universitet. Kriteriet är att de nominerade ska ha bidragit med särskilda pedagogiska insatser i undervisningen.

Prissumman till Årets lärare på 50 000 kronor ska ge vinnaren möjlighet att förkovra sig ytterligare inom sitt område. Pengarna betalas ut till den institution där läraren är verksam och diplom delas ut vid en promovering i september.

Utmärkelsen Årets lärare 2018 går förutom till Iñaki Rodriguez Longarela även till Robert Daniels, Institutionen för biokemi och biofysik, Nils Larsson, Institutionen för språkdidaktik och Emma Wikberg, Fysikum. I år nominerades 157 lärare.

 

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se