Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Fem tips för att hitta nytt jobb

Är det dags att gå tillbaka till skrivbordet efter ledigheten? Känns det motigt? Förbered dig för att ta nästa steg i karriären, här är några tips på hur du kan hitta nästa drömjobb.

Har du några veckor kvar innan kontoret kallar igen? Då är det dags att sätta tänderna i det där cv:t som bränner. Det är rekryteringsföretaget Next u som sammanfattat några tips inför höstens jobbsökande.

Var ute i tid. Det kan ta en hel del tid och energi när man vill byta jobb. Sommaren är därför en bra tidpunkt för just det här. Dels för att du får tid att landa lite men också får en chans att fundera över vad du faktiskt vill, vad du brinner du för och vad skulle du vilja göra. När du vet det är det lättare att göra en strategi och börja söka efter arbetsplatser som uppfyller dina önskemål.

Läs också: Svaren som ger dig jobbet

Gör en omvärldsanalys. Titta på de företag och organisationer som du tycker är intressanta, där du känner att din erfarenhet och kompetens skulle passa bra in. När du kartlagt ett antal företag skriver du ner dem och sätter igång att se om de söker nya medarbetare just nu. Gör de inte det så är det en bra idé att skriva en spontanansökan. På det viset stickar du ut ur mängden från alla som är på semester. Det är just nu som du har bäst chans att vara först på bollen. Om du tar kontakt med företaget redan nu, kan du få värdefull information, du har chansen att få reda på om de planerar att rekrytera till hösten och annan relevant information gällande företagets syn på framtiden.

Läs också: Så blir du hittad på LinkedIn

Öka din närvaro i sociala medier, tag lite tid och uppdatera din LinkedInprofil. Be någon att läsa genom den och ge dig feedback. Alla rekryterare tar inte semester och många tar tillfälle att leta just på LinkedIn. Det är också viktigt att du ökar din närvaro på LinkedIn och bygger upp ditt nätverk där – på så sätt ökar du dina chanser att få fler ögon och öron som kan hjälpa dig den dagen du verkligen vill byta jobb. Se också till att följa de företag du är intresserad av och dess egna sociala plattformar. På så sätt får du reda på vad som är på gång och det är ofta där de berättar om de söker nya medarbetare.

Uppdatera ditt CV. Be någon att kika på det och tänk över vilka som skulle kunna vara dina potentiella referenser. Gå gärna på någon intervju för att öva på intervjusituationen, även om det inte är din drömtjänst. Att vara naturlig och visa ditt rätta jag på en intervju kräver träning och när ditt drömjobb dyker upp vill du kunna gör dig själv rättvisa.

Läs också: Ange inga lönekrav i ansökan

Är det ett större företag du är intresserad av går rekryteringarna ofta genom ett rekryteringsföretag. Se därför till att följa de rekryteringsföretag som är inom din bransch och håll dig uppdaterad. Många tjänster förmedlas också genom nätverk och inte bara genom annonser se därför till att börja nätverka fysiskt. Sondera ditt nätverk för att ta reda på vilka du känner som har kontakter inom det området du vill hitta ett jobb. Nätverka heller inte bara med de du redan känner utan försök knyta upp nya kontakter.

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se