Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Affärsman pekar på hjärtan som illustrerar fem framtidstrender

Fem framtidstrender

Nu lyfter en ny amerikansk rapport fram fem framtidstrender som kommer påverka oss mer än andra, framöver. Mänsklig kontakt och egenskaper som nyfikenhet samt empati finns på listan.

Enligt en amerikansk trendrapport The Creative Future Report som, nyligen presenterades i New York, är det fem framtidstrender som kommer att påverka oss mer än andra. Undersökningen vände sig till 3 300 människor med kreativa eller innovationsdrivna yrken för att få reda på vilka trender som kommer att styra i framtiden. Här är de fem viktigaste trenderna:

En trend är att mänsklig kontakt fortfarande är viktig. I undersökningen föredrog fler personliga möten framför epost eller chatplattformar.

Läs mer: Bra möten skapar engagemang

På frågan om vilket som var viktigast, mer pengar, mer fri tid eller större inflytande över arbetet, fördelade sig svaren jämnt. Det är kanske en balans mellan dessa tre som är framtiden.

AI och maskininlärning anses av många som framtiden, men bara en tredjedel av de tillfrågade uppgav att de ville lära mer sig om det.

Läs även: Många tveksamma till AI

Däremot vill tre av fyra att deras arbete ska ha en social påverkan, och verka i ett större sammanhang för en bättre värld.

Egenskaper som framhölls som viktiga i framtiden var förmågan att anpassa sig till en föränderlig värld, följt av och nyfikenhet och empati, skriver Inc.com.

Läs också: Så håller du dig anställningsbar


ekonom civilekonom civilekonomerna logotypBli medlem

Vill du vässa din kompetens och hålla dig anställningsbar? Som medlem har du bland annat tillgång till vår kostnadsfria karriärrådgivning.

 

Mer från: , ,

Mer på civilekonomen.se