Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Extroverta har lättare att arbeta hemifrån

Våren 2020 tog blev det nya normala för många av oss att sköta arbetsuppgifterna hemifrån. Distansarbetet fortsätter att vara utbrett, och nu visar en ny undersökning att det är några oväntade faktorer som avgör hur bra vi klarat av denna omställning till ökat hemarbete.

Nu lämnar vi Civilekonomen och går över till Akavia Aspekt. Du kan läsa hela artikeln här. 

Rapporten ”Hemarbete – flexibelt arbete är det nya normala” är det första resultatet från en stor undersökning som genomfördes i juli 2020. Drygt 500 personer i Sverige som jobbat hemifrån under coronakrisen svarade på ett 60-tal frågor kring bland annat förutsättningar och upplevelser av den nya arbetssituationen.

– I många undersökningar är det ungefär samma socioekonomiska variabler som slår igenom – och därför var det mycket intressant att se dessa variabler inte verkar ha haft någon påverkan på upplevelserna av hemarbetet, säger Mårten Westberg, vd för Europeiska institutet för beteendevetenskaplig analys (EIBA).

Kallprat – inte bara struntprat

Så leder du ditt team på distans 

Den höga skattningen av hemarbetet i undersökningen väcker funderingar kring hur väl arbetslivet fungerade före coronakrisen, menar Mårten Westberg.

– Förutsättningarna för att åstadkomma resultat och arbetsglädje borde egentligen ha varit betydligt bättre då. Men kontorens betydelse för effektivitet och trivsel verkar ha varit överskattade.

Verktygen som underlättar distansarbete

Nu lämnar vi Civilekonomen och går över till Akavia Aspekt. Du kan läsa hela artikeln här. 


Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

Mer från: , ,

Mer på civilekonomen.se