Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Erfaren ekonom – tumma inte på kraven

Har du ett långt arbetsliv bakom dig? Om du är från 55 år gäller det att inte tumma på målen och utnyttja nätverket. Men även för dig som är junior eller yngre senior finns en hel del att göra.

Erfarna ekonomer borde vara extra heta på arbetsmarknaden. I själva verket upplever många åldersdiskriminering, konstaterar Palle Gustafsson, grundare av kompetensnätverket AddAge för arbetssökare över 45 år. Samtidigt lyfter han fram möjligheterna att klättra i karriären efter 55.

– Men säg inte upp dig innan du har gjort klart med något annat. Den som har ett jobb är alltid mer intressant för nya arbetsgivare, och det gäller i ännu högre grad för seniorer.

Palle Gustafsson menar att det gäller att ha tydliga mål, och att hålla fast vid dem.

Läs också vårt paket om karriären genom livet:

Tips på hur du kan planera din karriär

Du som är 35-44 år – tänk så här för din karriär

Du som är 45-54 år – tänk så här för din karriär 

”Den som börjar tumma på kraven kan uppfattas som lite desperat och blir därmed mindre attraktiv. Det du som arbetssökande vinner på är att bredda ditt erbjudande att anlitas som anställd, interimskonsult och gig-konsult (deltid hos flera arbetsgivare).”

Vårda och utnyttja ditt nätverk, råder Palle Gustafsson. Gör sällskap med de mest mogna, välvilliga och kompetenta människorna i din omgivning.

Han tycker inte heller att man ska betona åldern för nya arbetsgivare. Samtidigt finns det fördelar, förutom större erfarenhet, som är värda att lyfta fram.

– Slår man ihop sjuk- och föräldraledigheter är yngre borta från arbetsplatsen betydligt mer än äldre. Och de byter också arbetsgivare oftare.

Läs också: Häng med i utvecklingen

 

 

Mer från: , , ,

Mer på civilekonomen.se