Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Jan– och Åsa Söderberg.

En miljon doneras till EHL

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet får en miljon kronor i donation av Jan Söderberg Family Prize in Economics and Management. Priset delas ut för framstående och banbrytande forskning. 

Pristagaren kommer att utses under hösten och kommer att få 200 000 kronor för egen del och 800 000 kronor till sitt forskningsprojekt.

– Det kan vara en forskare från var som helst i världen. Priset och prissumman ska fungera som en morot för forskaren och hjälpa till att ge en knuff framåt, både som person och som forskare, säger Jan Söderberg.

Läs också: Årets ranking av världens universitet

Pristagaren ska vara under 50 år och ha gjort en upptäckt eller lämnat ett bidrag inom ekonomi och management av särskild betydelse. Arbetet ska tydligt ha förnyat forskningen och tillämpningen inom området.

– Vi hoppas att de populärvetenskapliga föreläsningarna kan locka många åhörare och slå hål på myten om att ekonomi är tråkigt och svårbegripligt, säger Åsa Söderberg. Den tvärvetenskapliga inriktningen är extra viktig för att få människor att förstå hur ekonomi är en del av i stort sett alla samhällsfrågor.

Enligt ekonomihögskolans rektor, Fredrik Andersson, kommer det att nå ut såväl inom Sveriges gränser som internationellt. Priset är nytt och delas ut våren 2019.

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se