Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Kristina Grahn. Foto: Zanna Metzer

Ekonom med rätt att mäta

Först valde hon den säkra vägen. Sedan lyssnade hon till sitt hjärta. Nu designar Kristina Grahn kläder och driver en bröllopsstudio i Umeå.  

Det var design hon ville syssla med. Men hon la den drömmen åt sidan och satsade i stället på en civilekonomutbildning följt av jobb på Norrmejerier, General Electrics och Volvo Lastvagnar. Efter två år fick hon nog.

Läs också: Civilekonom som följde sin dröm

– Jag har hela tiden velat jobba med mode, så jag sa upp mig för att bli entreprenör. Det var en process, särskilt som jag äntligen börjat tjäna pengar efter studierna.

Sedan dess har hon gjort en varumärkesresa som egenföretagare. Det började med ”Kikki syr” och 50-talskläder. Men marknaden var för liten så hon skippade det namnet och började designa bland annat bröllopsklänningar under eget namn. I höstas slog hon och Zanna Metzer sina påsar ihop och startade gemensamma företaget ”Studio Sisters in Law”, en kreativ bröllopsstudio. Nej, de är inte svägerskor, däremot kompletterar de varandra. Affärskollegan driver en populär bröllopsblogg, Kristina Grahn syr bröllopsklänningar. Kompanjonen är utbildad inom marknadsföring och Kristina Grahn civilekonom med inriktning mot handel och logistik.

Läs också: Snabb karriär inom handeln

–Det har absolut sina fördelar att ha gått utbildningen, säger Grahn.

Kristina Grahn blev nyligen utsedd till årets influencer i Vilhelmina, och hennes företagande är fast förankrat i Västerbotten. 

–Det fungerar bra att finnas lokalt. Konkurrensen är inte så stor, här är vi är ensamma om det vi gör. Vi och andra lokala företagare försöker lyfta varandra. 

Läs också: Stress och eget företag – en möjlig ekvation

Kristina Grahn, 31

Familj: Make.
Bor: Umeå.
Utbildning: Civilekonom med inriktning handel och logistik från Handelshögskolan i Umeå.
Gör: Designer och entreprenör.
Kuriosa: Älgjägare som fällt två älgar.

Mer från:

Mer på civilekonomen.se