Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
porträtt man på kontor hemmakontor Erik Fors-Andree
Erik Fors-Andree

Distansjobb vardag redan före corona

På Go Monday jobbar medarbetarna på distans från olika delar av världen.  – Det svåraste för oss är att få den sociala biten att fungera eftersom vi inte träffas rent fysiskt, säger Erik Fors-Andrée som är vd och grundare.

Nu lämnar vi Civilekonomen och går över till Akavia Aspekt. Du kan läsa hela artikeln här

Företaget arbetar med att hjälpa yrkesverksamma personer att komma vidare i sitt arbetsliv. Det kan vara allt från att förbereda dem inför utvecklings- och lönesamtal eller att hjälpa dem ta fram en plan för sin egen utveckling. Klient­kontakterna sker digitalt eller via telefon.

Svårt motivera på distans

Erik Fors-Andrée berättar att Go Monday, som grundades 2013, i dag har 18 anställda. I fjol skaffade man för första gången ett fysiskt kontor.

– Där arbetar jag tillsammans med två kollegor. Övriga arbetar var de vill. Även om hemmet är basen för de flesta, är det flera som väljer att arbeta från kaféer, hotel­lobbyer eller under resor. Distans­arbetare förflyttar sig väldigt mycket. Det är en del av kulturen. När vi var som mest geografiskt utspridda fanns vi samtidigt på fyra kontinenter.

Många tycker att det både är spännande, flexibelt och praktiskt att kunna arbeta var och när de vill.

Distansarbete norm efter krisen?

Teknikutvecklingen gör inte bara att många av oss kan arbeta på många olika platser. Även tiden när jobbet görs blir mer och mer flexibel.

Så leder du ditt team på distans

Studenter nöjda med distansjobb 

Nu lämnar vi Civilekonomen och går över till Akavia Aspekt. Du kan läsa hela artikeln här

 


Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se