Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Leende man med lätt gråsprängt kortklippt hår i randig väst och mönstrad blå scarf.
Anders Dewoon

”Det gäller att förstå våra möjligheter”

Förändringens vindar skapar nya villkor för både controllers och många branscher. Lastbilstillverkaren Scania tittar till exempel på hur affärsmodellen kan kompletteras genom nya sätt att dra nytta av den data som genereras.

Hos lastbilstillverkaren Scania är en av de viktigaste förändringarna inställningen till all den information och data som de förfogar över, berättar Anders Dewoon, Director New Business Solutions på Scania.

– Vi har varit måna om att se det som en av våra främsta tillgångar, men nu går utvecklingen mer och mer mot att börja tillhandahålla data till andra intressenter i öppna och transparenta nätverk. Det är helt klart en stor kulturförändring, inte minst hos oss inom tillverkningsindustrin och i synnerhet inom FoU-funktionerna, säger han.

Läs mer: Ny hub för analys av big data

En annan stor förändring är behovet av att ompröva eller komplettera den befintliga affärsmodellen, genom att hitta nya sätt att dra nytta av den data som genereras.

”Till att börja med gäller det att förstå vilka möjligheter vi har, alltså hur det går att få fram data ur våra fordon. En hel del data som samlas in kan sedan användas för att ge dels våra kunder nya insikter om hur de kan förbättra sin verksamhet, samtidigt som det kan finnas användningsområden som ligger utanför vår bransch.”

Anders Dewoon nämner som exempel klimatdata från fordonen – som ju rör sig över betydligt större områden än personbilar – och positioneringsdata som visar hur de färdas kring och i städer.

– Platooning, det vill säga där lastbilar kör i kolonn, är ett annat område där vi tänker och agerar på ett delvis nytt sätt. Där gäller det för branschen att skapa en gemensam plattform, så att inte varje aktör tar fram ett eget system som inte kan integrera med andra.

Ytterligare en tendens som påverkar många branscher, inklusive fordonstillverkarna, är att allt fler traditionella produkterbjudanden ersätts av tjänster. Istället för att investera i en ny lastbil köper morgondagens kund troligen till exempel tjänsten ”en viss transportkapacitet över en viss sträcka”.

– I vissa fall kan det påminna om traditionella prenumerationer, men i andra fall driver tjänstefieringen på helt nya affärsmodeller. Det ställer krav på ett nytt sätt att se på ekonomistyrningen, eftersom till exempel lönsamheten går från att handla om marginaler till återkommande intäktsflöden och hur man stimulerar deras tillväxt. För kunden går affären, rent ekonomiskt, från capex till opex, och det måste vi ta höjd för, säger Anders Dewoon.

Läs också: Inga företag har råd med dåliga affärssystem

Där får förstås controllern en betydande roll, menar han, genom att på ett pedagogiskt och tydligt sätt leda organisationen genom förändringarna.

– Dessutom bör en controller arbeta nära verksamheten och säljfunktionen för att bidra till att ta tillvara de nya möjligheterna som tjänstefieringen ger i form av till exempel bundling och upselling. 

Läs om: Hjärnkoll på ekonomistyrning

Mer från: , , ,

Mer på civilekonomen.se