Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

De fem viktigaste artiklarna om lön 2019

Ekonomer har haft en fin löneutveckling de senaste åren. Lönestatistiken från år 2018/2019 visade en medellön på 53 977 kronor i månaden för ekonomer. Här är årets viktigaste artiklar för dig som vill lyckas med frågor om lön och löneförhandling.

Ska du förhandla lön, men arbetsgivaren hänvisar till märket? Det finns annat än bara reda pengar på kontot när du ska förhandla lön. Men tänk taktiskt, för att få igenom en förmån föreslå tre ungefär lika dyra, annars är risken stor att du bara får den billigaste förmånen. Här är sju saker du kan ta upp till diskussion när du ska löneförhandla.

 

Senaste statistiken från UC visar att antalet konkurser ökar. Under oktober månad ökade antalet konkurser med åtta procent jämfört med samma månad i fjol. Särskilt tufft var det för detaljhandeln, där konkurserna ökade med tolv procent under oktober. Så vad gör du då, om du kommer till jobbet och arbetsgivaren berättar att företaget är på obestånd? Här är det viktigaste du behöver känna till om konkursen drabbar din arbetsgivare i vår.

 

Hur många gånger har du fått frågan ”Vilka är dina styrkor” på en jobbintervju? Vet du vad dina styrkor är så kommer det att kunna hjälpa dig att hitta ett nytt jobb i vår. Förbered dig på hur du ska bemöta frågan så kan du lyckas bättre på anställningsintervjun.

 

Det är inte lönen som gör att vi presterar, det krävs helt andra verktyg. Men vilka och hur ska man använda dem? De frågorna besvarar ledarskapsutvecklaren Johan Thesslin. Så lockar du fram dina medarbetares superkrafter.

 

Smittar avundsbacillen på jobbet? Osäkra spelregler, konkurrens och ojämlik behandling av medarbetare kan vara tre skäl. Men avund kan omvandlas till en positiv kraft och inspiration med rätt verktyg. Psykologen Marta Cullberg Weston berättar om hur du botar dig själv och andra från avunden på jobbet.

 


Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

 

 

 

Mer från: , , ,

Mer på civilekonomen.se