Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

De åtta vanligaste frågorna under en anställningsintervju – och de bästa svaren

En anställningsintervju innehåller ofta varianter av samma frågor, oavsett vilket jobb det gäller. Men hur ger man det perfekta svaret på en standardfråga?

Linkedin har gjort en sammanställning av de åtta vanligaste frågorna under en anställningsintervju. Inc.com kompletterade dem med de perfekta svaren.

Berätta om dig själv
Intervjuaren ska redan veta en hel del om kandidaten från cv:t, Linkedin eller Facebooksökningar. Som jobbsökare kan du här ta chansen att ge cv:t mer mänsklig form. Förklara bakgrunden till dina handlingar: varför du gick en viss utbildning, tog ett jobb eller slutade på ett.

Läs om: Så är det att intervjuas av en rekryteringsrobot

Vilken är din största styrka?
Lyft fram en styrka, men var beredd på att ge exempel på när du använt den styrkan i din tidigare karriär.

Vilken är din största svaghet?
Fall inte för frestelsen att vända en svaghet till en styrka: ”jag jobbar så hårt att alla blir avundsjuka”. Välj hellre en riktig svaghet, men berätta också hur du har jobbat och fortsätter att arbetet på att förbättra dig på det området.


Annons: Lär dig de snabbaste, smartaste, snyggaste och säkraste sätten att arbeta med Excel. Excel för självlärda.


Varför ska vi anställa just dig?
Som kandidat är det svårt att bedöma hur man står sig i konkurrensen med övriga sökande, och det ligger heller inte i ens intresse att göra en ärlig värdering. Man kan upprepa det man tidigare sagt eller försöka föra in samtalet på andra ämnen man vill diskutera.

Läs också: Svaren som ger dig jobbet

Varför vill du arbeta här?
Försök att visa hur dina mål stämmer överens med företagets, både på kort och lång sikt. En delad målbild är ibland viktigare än meriter.

Berätta om ett tillfälle du visade prov på ledarskap
Det bästa sättet att svara på den frågan är ge exempel på vad man faktiskt gjorde i en situation där ledarskapet sattes på prov. Att fokusera vad man gjorde och inte att man hade en ledarskapsroll.

Berätta om när du var framgångsrik i ett team
Förbered ett exempel där ett team varit framgångsrikt och hur du bidrog till det.

Läs om hur du blir bättre att prata inför en grupp människor

Vad skulle dina medarbetare säga om dig?
Ett bra svar kan vara: De skulle säga att jag är den jag utger mig för att vara. Alla gillar inte mig, men alla litar på att jag jobbar hårt och håller det jag lovar.

Utförligare tips och kommentarer finns att läsa här.

 

 


Annons:

Bli medlem

Civilekonomerna avser att gå samman med Jusek och bilda ett nytt och modernt fackförbund. Här kan du läsa mer om det planerade samgåendet.

 

Mer på civilekonomen.se