Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Foto: Axel Öberg

Hon har dansat sig till Norge

Livet har länge gått som en dans för Clara Lindblom. Men det senaste året har hennes fokus förflyttats. Nu är siktet inställt på BI Norwegian Business School i Oslo.

Dansskolan i Åmål har en tradition av att fostra många duktiga dansare. Clara Lindblom är en av dem. Hon började dansa disco redan som 9-åring och nådde som bäst en fjärdeplats i grupptävlingen i disco-VM. Det var också dansen som tog henne till Kongsvinger, där hon gick en gymnasieutbildning med ekonomisk inriktning.

Läs också: En karriärplan hjälper och leder rätt på vägen

Foto: Axel Öberg

– Dansvärlden är liten i Norge, men de har haft en högre nivå på discodansen. Jag började gymnasiet där för att kunna dansa och gå i skolan samtidigt. Det är inte så stor skillnad på undervisningen, men i Norge grundar sig mycket på oljan. Hur överlever man utan oljan?

Tävlingskarriären är kort för discodansare och för Clara Lindbloms del avslutades den sommaren 2017. Dansa kommer hon dock att fortsätta göra. För att det är kul och för att det är bra träning. Men kanske inte så mycket disco, mer hip hop och modern dans.

Efter ett sabbatsår från studierna är siktet inställt på en civilekonomutbildning, som hon planerar att påbörja hösten 2018. Efter att ha gått på norskt gymnasium känns steget inte så långt till Handelshögskolan BI i Oslo.

– Jag har trivts bra i Norge och har fått många vänner här, och har även fått ett bra intryck av skolan. Det känns väldigt skönt att nu kunna lägga mer energi på studierna, säger Clara Lindblom.

Läs också: Med känsla för lagarbete

Mer från:

Mer på civilekonomen.se