Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Coronan tvingar till uppsägningar – HR-chefen: ”Det är för jävligt”

Som HR-chef på Nordic Choice Hotels var Tina Tropp Jerresands uppdrag att rekrytera 45 000 personer på fem år. I stället fick hon säga upp 60 procent av medarbetarna. – Det är surrealistiskt, det händer inte. Men det var ett faktum, säger hon.

Nu lämnar vi Civilekonomen och går över till Akavia Aspekt. Du kan läsa hela artikeln här. 

Varje år i januari har Nordic Choice Hotels en stor vinterkonferens. Den här gången var det Tina Tropp Jerresand som skulle ställa sig på scen och hålla tal inför de 4 000 medarbetarna i publiken. Hon var nervös – men ämnet kunde hon i alla fall som ett rinnande vatten: kompetensförsörjning. Hotell­kedjans tillväxttakt har varit extremt hög de senaste åren och under kommande år ska ytterligare 25 hotell öppnas. Till 2025 skulle hon och hennes team rekrytera 45 000 medarbetare. 

Förbered dig väl inför svåra samtal

När vi ses några månader efter den där konferensen har hon i stället lett arbetet med att säga upp 60 procent av personalstyrkan. 

Det här gäller vid varsel och uppsägningar

– Vi jobbade så intensivt på kontoret att vi nästan glömde bort corona, men när man kom ut jättesent på kvällen insåg man plötsligt att man kunde bli smittad. Vi kunde aldrig ta en paus från viruset, säger Tina Tropp Jerresand. 

Arbetsgivaren i konkurs? Agera snabbt om du inte får ut din lön

HR har blivit svårare

Planera för en känslosam höst

Nu lämnar vi Civilekonomen och går över till Akavia Aspekt. Du kan läsa hela artikeln här. 

 


Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

Mer från: , , ,

Mer på civilekonomen.se