Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Mikael Igelström. Foto: Jann Lipka

Civilekonomernas ordförande avgår

Civilekonomernas ordförande Mikael Igelström lämnar sitt uppdrag efter 20 år. En ny ordförande kommer att väljas på fullmäktigemötet i november.

Civilekonomernas ordförande Mikael Igelström har beslutat att lämna posten som ordförande efter 20 år. Vid förbundets fullmäktigesammanträde den 14 november kommer därför en ny ordförande väljas för förbundet.

Läs också: Så blir styrelsearbetet mer effektivt

Mikael Igelström har suttit i styrelsen för Civilekonomerna sedan 1980, då han var studeranderepresentant. År 1997 valdes han till ordförande. Förbundet har under hans tid etablerat sig som det ledande fackförbundet för akademiskt utbildade ekonomer.

– Det har varit 20 fantastiska år men nu är det dags att gå vidare. Förbundet har en stark position och står väl rustat inför framtida utmaningar, säger Mikael Igelström som nu kommer att fokusera på sina övriga uppdrag. Han är bland annat ledamot i Sacos styrelse, styrelseledamot i Locum och i Almi och ordförande i Saltängen Property Investment.

– Jag kommer att lägga mitt fokus på mina uppdrag inom näringslivet och politiken samt mitt eget bolag, säger Mikael Igelström.

Han är civilekonom från Linköpings universitet, med inriktning mot redovisning.

Läs också: Civilekonomerna 80 år – Det gränslösa arbetslivet är nästa stora utmaning

Mer på civilekonomen.se