Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Bokföringsapp gav titeln Årets studentföretagare

Årets studentföretagare heter Vera Antonov. Förstapriset är 150 000 kronor och en plats i den internationella finalen i tyska Frankfurt.

Vera Antonov pluggar innovativ programmering vid Linköpings universitet. Hon är också vd och grundare av Nackabaserade Bfree Accounting AB som ligger bakom Bfree, en digital bokföringstjänst som finns både på webben och som app i mobiltelefonen. Affärsidéen är att förenkla bokföringen för alla Sveriges företagare. Användaren fotar av sina fakturor och kvitton och skickar via mobilen in underlaget som sedan tolkas och adderas till bokföringen.

Bfree är skälet till att Linköpingsstudenten i dag utsetts till Årets studentföretagare 2017.

– Det betyder extremt mycket för mig, jag brinner för att göra bokföring tillgängligt för alla. Det ger en fantastisk skjuts på min entreprenörsresa, säger Vera Antonov.

Juryns motivering löd: ”För ett stort samhällsengagemang och med uthållighet och viljestyrka sänker du trösklar för företagande genom innovativ programmering. Du har en vision mot 2020 när du springer över målsnöret i bokföringens maraton”.

Läs även: Så finansierar du med crowdfunding

Fakta

Årets studentföretagare

  • Årets studentföretagare är en tävling för studenter på kandidatnivå (undergraduate, bachelor) som vid sidan av studier på universitet eller högskola äger och driver företag.
  • Årets studentföretagare är en del av den internationella tävlingen Global Student Entrepreneur Awards (GSEA). Den svenska uttagningen arrangeras av Entreprenörskapsforum och Tillväxtverket.
  • Tävlingen är uppdelad i två delar. Först regionala uttagningar i deltagarländerna, sedan en internationell final den 27-29 april 2017 i Frankfurt, Tyskland.

    Källa: Entreprenörskapsforum

Mer från: , ,

Mer på civilekonomen.se