Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
David Persson. Foto Lars Jansson.

Ekonom med blick för scenen

Utmaningen med att jobba som trollkarl är inte tricken i sig, utan att vara underhållande när tricken utförs. – Alla kan lära sig ett trolleritrick men det är få som kan göra det underhållande för en publik, säger David Persson som är tvåfaldig svensk mästare i magi.

Det svåraste tricket han gör är att låta sju personer ur publiken välja varsitt spelkort som sedan ska hittas efter att åskådarna blandat leken.

Läs också: Sju nya roller för marknadsavdelningen

Att underhålla från en scen har lockat länge. David Perssons första jobb efter studierna var på Svenskt Näringsliv där han åkte runt och föreläste från scen. Under en föreläsning där han uppmanade unga att satsa på sina drömmar slogs han själv av frågan: 

– Vad var det jag höll på med egentligen? Drömmen fanns om att kunna leva på att underhålla som trollkarl, men det kändes långt bort. Men jag satsade, det var där och då jag hade chansen.

Det är nu elva år sedan. Sedan dess har han bland annat hunnit med att bli svensk mästare i magi två gånger. Det är inte varje år som en svensk mästare utses eftersom det ställs mycket höga krav på utförarna. Men David Persson kammade hem titeln som Årets salongsmagiker 2018. För att belönas med titeln bedömer en jury teknisk skicklighet, svårighet på akten, scennärvaro, manus och flera andra parametrar. 

Läs också: Civilekonom som vill se action i glasskåp

David Persson. Foto Lars Jansson.

– Ibland når ingen upp till kraven vilket gör att det då bara delas ut ett andra eller tredjepris. Detta gör att ingen blir Svensk Mästare utan att ha levererat en bra akt vilket sätter en kvalitetsstämpel på arrangemanget och gör att jag värdesätter min placering högt. Att gå på scenen och möta min publik är det roligaste jag vet.

Under studietiden hade han siktet inställt på att jobba med försäljning och marknadsföring av olika produkter. Men han har tydlig nytta av utbildningen:

– Showbusiness består av två ord, show och business. Show är den lilla delen och businessdelen är den stora och svåra delen, säger David Persson.

Läs också: Eget företag – så bygger du upp din pension

David Persson, 37

Bor: Ålstorp Familj: Sambo och två barn. Utbildning: Civilekonom med inriktning på marknadsföring vid Växjö Universitet (numera Linné Universitetet). Svensk Mästare i Magi
2012 och 2018.

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se