Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Både risker och fördelar med arbete på distans

För många innebär distans- och hemarbete något positivt och ökade möjligheter att få vardagen att fungera. För andra passar det sämre. – Att vara en del av en social gemenskap är viktigt för vår hälsa, säger Ulrich Stoetzer som är sakkunnig i organisatoriska och sociala arbetsmiljöfrågor på Arbetsmiljöverket.

Nu lämnar vi Civilekonomen och går över till Akavia Aspekt. Du kan läsa hela artikeln om distansarbete här.

Enligt flera företag inom företagshälsovård har antalet personer med psykisk ohälsa ökat under det senaste halvåret. Hög arbetsbelastning kan vara en förklaring. En annan att många i stor utsträckning har arbetat hemifrån.

– Det finns vissa risker med att långvarigt enbart, eller till stor del, arbeta hemifrån, framför allt om man inte att så stort socialt nätverk utanför arbetet, säger Ulrich Stoetzer som även  är medicine doktor och legitimerad psykolog.

– Människan är en social varelse. Att vara en del av en gemenskap, att kunna gå till en arbetsplats och träffa arbetskamrater, är viktigt för mångas hälsa. Social isolering däremot, innebär en klar hälsorisk. 

 

Nu lämnar vi Civilekonomen och går över till Akavia Aspekt. Du kan läsa hela artikeln om distansarbete här.

 

 

Den här texten är hämtad ur Akavia Aspekt som är den tidning som ersätter Civilekonomen och Karriär. 


Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

Mer från: , , , ,

Mer på civilekonomen.se