Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Att bli av med jobbet kan ge jackpot i lönekuvertet

Att bli av med jobbet behöver inte vara så illa. På högre befattning får flertalet högre lön på nya jobbet. På samma befattning får en tredjedel högre lön, enligt omställningsaktören TRR. 

Nu lämnar vi Civilekonomen och går över till Akavia Aspekt. Du kan läsa hela artikeln här. 

Att bli av med jobbet är ofta traumatiskt, men behöver inte vara så illa, åtminstone inte om du arbetar på ett företag som är anslutet till TRR, vilket väldigt många akademiker gör. Faktum är att sannolikheten är stor att du då inte bara får ett nytt jobb utan kanske till och med högre lön, enligt TRR:s arbetsmarknadsstatistik för tjänstemän som fått nytt jobb med stöd av dem under den tuffa coronaperioden 1 mars-30 september 2020.

Karriär med rätt till omstart

Statistiken visar att 75 procent av dem som får en högre befattning också får högre lön och att 78 procent i samma befattning får högre eller lika lön. De flesta hittar nya jobb som säljare, projektledare eller konsulter. Handel och försäljning, offentlig sektor eller IT-branschen står för de flesta anställningarna, men även bygg- och anläggning samt service och tjänster tillhör dem som behöver rekrytera, visar statistiken.

 

Nu lämnar vi Civilekonomen och går över till Akavia Aspekt. Du kan läsa hela artikeln här. 

 


Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

Mer på civilekonomen.se