Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Ung man kostym glad ler pris stipendie Sam Gharakhani Handelshögskolan Göteborg Sten-Olof Palm-stipendiat

Årets Sten-Olof Palm-stipendiat korad

En handelsstudent från Göteborg får 240 000 kronor för att finansiera ett praktikår på Svensk-Amerikanska Handelskammaren i Washington DC.

I år gick Sten-Olof Palm-stipendiet till Sam Gharakhani, student vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Stipendiet ska täcka boende och uppehälle i USA under ett praktikår vid Swedish-American Chamber of Commerce, SACC, i Washington DC.

Hans roll är att få upp studenternas frågor på agendan

– Jag har varken bott eller besökt USA tidigare, så det blir förhoppningsvis en upplevelse och en häftig erfarenhet att ha med sig i bagaget, säger Sam Gharakhani. Min förhoppning är att vistelsen i USA kommer ge mig erfarenhet från bland annat marknadsföring, försäljning och projektledning i en amerikansk kontext. Mer specifikt kommer jag delta i alla typer av arbetsuppgifter på Handelskammaren, men är särskilt ansvarig för bland annat event, kampanjer och arbetsgrupper.

Studenters rörlighet är låg

Stipendiaten är givetvis förväntansfull och ivrig att omsätta sina teoretiska kunskaper i praktik. Men med coronapandemi och striktare visumregler får han ge sig lite till tåls. Som det ser ut nu räknar han inte med att komma iväg förrän till årsskiftet.

Juryn motiverar sitt beslut att dela ut stipendiet till Sam Gharakhani med att han både kommer att få ut mycket av vistelsen och att han kommer att kunna bidra till SACCs verksamhet:

”Praktikplatsen kommer ge honom ovärderlig erfarenhet som han kommer att ha stor nytta av i sin framtida internationella karriär. Sam kommer att bli en stor tillgång för kammaren och bidra positivt till deras verksamhet genom sitt driv och goda samverkansegenskaper.”

Han fick Anders Wall-stipendiet

Om Sten-Olof Palm stipendiet

Stipendiet är instiftat av Göteborgs Köpmannaförbund i samverkan med the Swedish-American Chambers of Commerce (SACC-USA) och Centre for Retailing vid Handelshögskolan i Göteborg. Målsättningen är att stimulera intresset hos studenter för de särskilda förutsättningar, utmaningar och möjligheter som möter parti- och detaljhandeln.

Sten-Olof Palm, som stipendiet är uppkallat efter, var VD för Göteborgs Köpmannaförbund 1965-1993,. Han var en drivande kraft vid bildandet av Handelns forskningsstiftelse 1988, och mycket engagerad i utvecklingen av kontakterna mellan akademin och handeln.

Svaren som fixar utbytesåret

 


Annons:

Bli medlem i Akavia.

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se