Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Mikaela Lundh. Foto: Juliana Wiklund

Årets kvinnliga ekonom utsedd

Handelshögskolan i Stockholm har utsett årets stipendiat Female Economist of the Year. Stipendiet lyfter fram framtida kvinnliga ledare.

Mikaela Lundh är årets stipendiat, Female Economist of the Year 2016. Stipendiet lyfter fram framtida kvinnliga ledare och delas ut för sextonde året i rad till en framstående kvinnlig student vid Handelshögskolan i Stockholm. Stipendiaten kommer att få en skräddarsydd roll hos en global storbank och två mentorer.

Läs också: Han skrev bästa avhandlingen i företagsekonomi

– Det är allvarligt att en så stor andel kvinnor väljer att inte studera eller jobba inom finans och jag kan själv identifiera mig med dem – en förändring i branschen måste ske. Med stöd av stipendiet som vilar på tre ben: Barbro Ehnbom, Handels och Citi, ges förutsättningar att kunna hjälpa till och verkställa det. Jag är så genuint glad för den här utmärkelsen och att jag till slut har hittat till den här branschen, säger Mikaela Lundh.

Mikaela Lundh avslutade sina studier under 2016 med en masterexamen i International Business från Handelshögskolan.

− Handelshögskolan arbetar aktivt för att bidra till starka kvinnliga förebilder och i förlängningen till ett mer jämställt näringsliv. Female Economist of the Year är en del i detta viktiga arbete, säger Lars Strannegård, rektor vid Handelshögskolan i Stockholm.

Läs också: SM i ekonomi: Dags att kora landets bästa ekonomer

Mer från:

Mer på civilekonomen.se