Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Örebro slott

Årets kommunalekonom korad

Kommunalekonomernas förening hittade årets pristagare i Örebro. Emelie Värja, forskningsansvarig på Kommuninvest, utsågs till Årets kommunalekonom under KEF Kommunalekonomernas förenings årliga föreningsmöte den 18 augusti 2020.

Förutom äran får hon ett stipendium på 20 000 kronor. Juryn, som består av KEFs styrelse, motiverar sitt beslut på följande vis:

”Genom sin praktiknära forskning och sitt arbete på PwC och Kommuninvest har Emelie bidragit till ökad kunskap och nya insikter som ger kommuner och regioner underlag för att fatta beslut på rätt grunder och med rätt motiv. Emelie har bland annat varit drivande i Kommuninvests pågående arbete med att stärka sektorns kunskapsunderlag för att formulera lämpliga mål för god ekonomisk hushållning.”

Upplands Bro-kommun testar fördomsfri rekrytering

Årets kommunalekonom var också engagerad i den senaste Kostnadsutjämningsutredningen ”Lite mer lika”, och hon var en av författarna till Svenskt Näringslivs rapport om ökad effektivitet i kommunsektorn som publicerades under hösten 2019.

Emelie Värja är hedrad över utmärkelsen.

porträtt blond kvinna glasögon ler gul kavaj jacka
Emelie Värja.

– Det är väldigt hedrande att få denna utmärkelse. I raden av tidigare pristagare finns massor av kompetens och många personer som jag lärt mig mycket av. Jag har ofta haft turen att stöta på människor som varit otroligt generösa med sin kunskap. För mig är det särskilt positivt att juryn uppmärksammar det arbete som jag gör och har gjort i gränsytan mellan akademi och praktisk verksamhet. Att aktivt kombinera teori och praktik är ett effektivt sätt att åstadkomma det resultat som verkligen räknas: en bättre välfärd, säger Emelie Värja.

Så lockas akademiker till stat och kommun

Om Kommuninvest

Kommuninvest är en kommunal samverkan för effektiv och hållbar finansiering av bostäder, infrastruktur, skolor, sjukhus m.m. För närvarande är 291 kommuner och regioner medlemmar i denna frivilliga samverkan. Med en balansomslutning på över 450 miljarder kronor är Kommuninvest kommunsektorns största kreditgivare och ett av Sveriges tio största kreditinstitut. Huvudkontoret finns i Örebro.

 

Han är 2019 års kommunalekonom

 

 


Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

Mer från: , ,

Mer på civilekonomen.se