Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Årets första tidning ute nu!

Årets första tidning är på väg ut i brevlådorna. Just nu har vi ett distributionsproblem som gäller de medlemmar som får sin tidning utdelad av PostNord vilket kan innebära att vissa medlemmar får sin tidning något senare. I numret kan du läsa om ekonomer som valt att starta om sin karriär, vi träffar ekonomer som gått vidare med en ny karriär efter pensionen, som gått in i väggen och startat om eller som bytt land för jobbets skull. Du får också lära sig hur du blir en mästare på kallprat på kontoret.

Aktuellt Ekonomer prioriterar välfärd och kvinnor kränks oftare vid jobbintervjuer. 

Caset Vid årsskiftet bildades det nya förbundet Akavia. Vi har kollat vad förbundet ska stå för och hur och varför valde man namnet Akavia? 

Boksmart Vilka är dina inre drivkrafter? Hittar du dem så är det enklare att lyckas med den yttre resan.  

Fokus Det krävs planering för att flytta till ett annat land. Mikael Lövblad tog med både familj och ponny till nya jobbet i Italien.

Karriärtipset För att bygga på ditt självförtroende när det sviktar så är det bra med självinsikt. Skaffa ett bollplank som ger feedback om din egen roll,  tipsar coach Viveka Andersson.

Lönefrågan Det är löneskillnader även inom kommunerna i Sverige. Men hur stor är skillnaden? Löneexpert Sören Lundgren vet mer.

Verktyg Vet du inte vad du ska prata om när det är fikapaus på jobbet? Så här blir du bra på kallprat.

Passion Pia Webb vill ha fler förebilder i att klara sig själv i ett krisläge. Hon utbildar i hur man klarar ett längre elavbrott.

Mötet: Björn Natthiko Lindeblad
Något år efter att ha kommit ut i arbetslivet kände Björn Natthiko Lindeblad att han inte ville vara med i det klassiska ekorrhjulet.  Han sålde det han ägde och blev munk. Nu är han tillbaka och delar med sig av sina erfarenheter.

Tema: Karriär och utbildning Med rätt till omstart
Det finns många orsaker till att skola om sig eller gå vidare och göra något nytt.  Kanske är pension inte ett alternativ, sjukdomar kan ge nya prioriteter eller så lockar andra arbetsuppgifter än de du utbildat dig för. Magdalena Köhlin är en av många som tagit chansen att satsa på en andra karriär.

Mer på civilekonomen.se