Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
händer gör tummen upp för årets bästa arbetsgivare

Årets bästa arbetsgivare utsedd

Årets mest attraktiva arbetsgivare 2019 har utsetts. Det blev hygien och hälsobolaget Essity som hamnade högst på svenskarnas tio i topp-lista, där även företag som Volvo, SKF och ICA finns med.

Arbetsgivare som har ett gott rykte är attraktiva, det visar rapporten Randstad Employer Brand Research. Drygt 6 000 svenskar har besvarat vad de värdesätter mest hos arbetsgivare i den årliga undersökningen. Årets bästa arbetsgivare 2019 är hygien och hälsobolaget Essity, ett varumärke som skapades så sent som 2017 och som säljs i 150 länder. Fokus har legat på att bygga upp bolagets kärnvärden vilket gett ett positivt resultat.

Läs mer: Led dig själv – sedan andra

blond kvinna med mörka glasögon pratar om årets bästa arbetsgivare
Åsa Gidsäter Roos

– Vi är stolta över vår företagskultur som kännetecknas av teamwork och entusiastiska och engagerade medarbetare. Vi har tagit fram våra värdeord tillsammans med våra medarbetare i olika länder och de genomsyrar vår verksamhet och skapar en känsla av äkthet, inifrån och ut. Resultatet av undersökningen visar att detta även syns utåt och att värdegrundade företag är attraktiva som arbetsgivare, säger Åsa Gidsäter Roos, nordisk och baltisk HR chef på Essity. 

De fem viktigaste faktorerna hos en arbetsgivare för potentiella medarbetare är; en trevlig arbetsmiljön, intressanta arbetsuppgifter, balans mellan jobb och fritid, anställningstrygghet samt flexibilitet.

Läs också: Jobbförmåner 2.0

– Ja, arbetsmiljön är otroligt viktig, den ska vara säker men också erbjuda ett gott ledarskap, bra ergonomi och möjligheter till balans mellan arbete och fritid. Vi har till exempel en hälsovecka varje höst och vår health manager arbetar proaktivt året runt. Vad gäller arbetsuppgifterna uppmuntrar vi en levande dialog om hur medarbetarna kan utvecklas. Jag vill också tillägga att vi utsågs till landets mest föräldravänliga arbetsplats förra året. 

Employer branding har definitivt blivit en viktig framgångsfaktor, i rapporten framgår det att över hälften av de tillfrågade inte vill arbeta för ett företag som har dåligt rykte – även om det innebär en högre lön. 

– Det är tydligt att organisationer som arbetar med  ett ledarskap där kultur och värderingar ingår ger attraktiva arbetsgivare som lockar medarbetare, kommenterar Ulrika Wallén, utredare på Civilekonomerna.

Läs även: Rekrytering handlar om ledarskap

HÄR ÄR LISTAN PÅ ÅRETS BÄSTA ARBETSGIVARE 2019

  1. Essity
  2. Volvo Car Group
  3. Siemens
  4. Sveriges Radio
  5. Volvo Group
  6. Sveriges Television
  7. SKF
  8. ICA
  9. Haldex
  10. Epiroc

Bli medlem

Är du nyexad och vill veta vad som gäller inför nya jobbet? Du som medlem har tillgång till allt från cv-hjälp till karriärrådgivning.

Mer från: , , ,

Mer på civilekonomen.se