Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Arbetet med growth mindset ger utdelning

Topplacering i en stor arbetsgivarundersökning och ett ekonomiskt rekordår 2019. Arbetet med growth mindset har gett god utdelning för svenska Midroc. Liselotte Jernberg Bate, kulturchef och verksamhetsansvarig för Midroc Business School, har anledning att vara nöjd. 

Nu lämnar vi Civilekonomen och går över till Akavia Aspekt. Du kan läsa hela artikeln här. 

Samhälls- och industriutvecklings­bolaget Midroc vill vara en av landets bästa arbetsgivare. Ambitionen är att förena det stora bolagets långsiktighet och trygghet med det lilla företagets korta beslutsvägar och familjaritet. Ett growth mindset är den självklara utgångspunkten i arbetet att involvera alla med­arbetare i bolagets kärnvärden.

Growth mindset hjälper dig att växa

– Alla medarbetare ska ha möjlighet att växa till sin fulla potential. Strukturen i organisationen behöver stötta idén om utveckling, annars fungerar det inte. Är du driven och vill utvecklas finns stora möjligheter till utveckling hos oss inom Midroc, både vad gäller utbildning men också att bredda kunskaperna genom att jobba med olika typer av projekt.

Och arbetet bär frukt. I Universums undersökning av Sveriges bästa arbetsgivare röstades bolaget fram som nummer ett bland de egna medarbetarna. Andra positiva effekter är låg personal­omsättning, hög trivsel samt att 2019 blev ett ekonomiskt rekordår.

– Min tes är att när ledningen även fokuserar på att alla medarbetare ska utvecklas, så tar också medarbetarna ett ännu större ansvar för att bidra till verksamhetens utveckling. Då följer lönsamheten som ett resultat av den utvecklingen. Trygghet kommer ur förtroende och det skapar du som chef när du är trygg i dig själv och står modell för det goda ledarskapet. Det krävs transparens, öppenhet och trygghet för att alla med­arbetare ska våga och vilja växa, konstaterar Liselotte Jernberg Bate.

Inställd på att utvecklas

Det här är growth mindset

Carol Dweck är professor i psykologi vid Stanford University och fokuserar på forskning inom motivation, utveckling och personlighet. Hon använde begreppen growth och fixed mindset i boken Mindset: The new psychology of success, som gavs ut 2006.

Ställ in dig på ett liv i skolbänken

Den här texten är hämtad ur Akavia Aspekt som är den tidning som ersätter Civilekonomen och Karriär. 


Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se