Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

AI tar nya steg – men behöver fortfarande mänsklig hjälp

En ny språkmodell har lyfts fram som ett nytt kliv inom artificiell intelligens (AI). Fortfarande med klart begränsad ”intelligens”, men det blir allt tydligare att AI kommer att kunna vara ett användbart verktyg inom många områden framöver. Nu gäller det att lära sig samspela med maskinerna på bästa sätt.

Nu lämnar vi Civilekonomen och går över till Akavia Aspekt. Du kan läsa hela artikeln här. 

I september 2020 publicerade The Guardian en nyhetsartikel där de angav det nya AI-verktyget GPT-3 som skribent. Språkmodellen GPT-3, som månaderna dessförinnan seglat upp som en snackis i AI-kretsar, sägs vara överlägsen tidigare versioner när det gäller att bland annat sammanställa fullt förståeliga och relevanta texter utifrån givna underlag.

Tidningsartiklar är bara ett av användningsområden som entusiasterna ser framför sig. I juridiska sammanhang lär GPT-3 till exempel kunna användas för att hjälpa advokater att sammanfatta tidigare domar i liknande fall och att skriva vissa rapporter eller avtal. Ekonomer kan få hjälp med analyser av exempelvis bolagsbeskrivningar på olika språk eller att snabbt sammanfatta kvartalsrapporter.

AI-professorn om framtidens arbetsmarknad: AI kommer att underlätta våra liv

 

– En av utgångspunkterna för att ta tillvara dessa möjligheter är att se till att människa och maskin kan arbeta tillsammans på bästa sätt, säger Jeanette Nilsson, AI Ecosystemdriver på RISE.

 

 

 

 

 

 

 

 

Blockchain – från hype till strategi

Nu lämnar vi Civilekonomen och går över till Akavia Aspekt. Du kan läsa hela artikeln här. 


Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se