Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Stefan hittade tillbaka från panikångesten

Efter att ha kört sig själv i botten, först under studierna och kort därefter på jobbet, började Stefan Ekwall reflektera över hur han skulle leva. Nu hjälper han andra att arbeta mer efter sina värderingar och mindre efter prestation.

Sedan våren 2017 arbetar Stefan Ekwall som egenföretagare och tar konsultuppdrag med inriktning på bland annat motivationsfrågor, ledarskap och värderingsstyrning. Vägen dit var lång och rymde bland annat en period när Stefan var långtidssjukskriven.  

När han blickar tillbaka på studietiden, då han läste företagsekonomi på Uppsala universitet, tycker att han det är tydligt att han hade ett ohållbart beteende redan då. Han hade en fulltecknad kalender med studier, föreningsuppdrag, eget företag och fester… Sent på vårterminen 2008 kom de första tecknen på att han inte hade situationen under kontroll.

Läs om: Stressignalerna du ska se upp med

– Jag började få panikångestattacker, och det gick så långt att jag en dag hamnade på psykakuten. Jag fick medicin och ångesten kunde hållas på avstånd. 

Han avslutade studierna, tog sin master i organisationsstyrning och började sedan arbeta på en liten konsultbyrå. Det tog inte lång tid innan jobbet successivt närmade sig en ohanterlig nivå.

– Jag förstår i dag vad det handlade om: en klassisk prestationsbaserad självkänsla. Jag ställde krav på mig själv att hela tiden sälja mer och leverera bättre resultat.

Efter ett år på konsultbyrån fick han en ny episod av panikångest. 

– Plötsligt hörde en gammal kompis av sig. Han driver företaget SelfLeaders som inriktar sig på värderingsbaserat ledarskap, och han erbjöd mig att börja praktisera där. Arbetet innebar på flera sätt en nystart. Verksamheten hade en inriktning som jag var väldigt engagerad i och jag såg till att lära mig mer om självledarskap, beteendevetenskap och motivationsforskning. 

Läs även: Ledarskap avgör arbetsmiljön

Våren 2017 var det så dags för honom att ta ytterligare ett steg, genom att starta eget och jobba mer med dessa frågor.

– Det finns ett behov av att arbeta mer värderingsbaserat snarare än prestationsbaserat såväl hos individer och ledare som inom organisationer och samhället i stort. 

Stefan Ekwall menar att det ligger en samhällelig ”systemkris” i botten.

– Vi har i 250 år levt i en samhällsberättelse som har kretsat kring industrin. Den har bidragit till mycket gott, men det som händer i vårt nuvarande nätverkssamhälle är att det inte längre räcker med mål som bara fokuserar på finansiell tillväxt.

Han lyfter fram den generation som nu börjar ta sig in på allvar i arbetslivet – den som ibland kallas Generation Z – som under hela sin livstid har upplevt ett materiellt välstånd.

– De söker ett större syfte. Det är ett skifte som sker även hos människor i andra åldrar, men det är tydligast hos dessa unga vuxna.

Läs också om självledarskap

Så måste var och en göra för att må bra i långa loppet, oavsett ålder, konstaterar Stefan Ekwall.

– Det gäller att ifrågasätta vad som ger mig ett gott liv. Det handlar inte så mycket om mig och mitt självförverkligande. I stället gäller det att få vara en del av ett större sammanhang och att kunna känna att jag är en tillgång där.

Just det där med sammanhang är något som vi – framför allt i västvärlden – har ”glömt bort”, enligt Stefan Ekwall.

– Människorna du omger dig med har större betydelse för ditt välmående än vad dina egna, isolerade handlingar har. Välj därför personer som förkroppsligar det du själv strävar efter. 

Han anser att det i arbetslivet nu behövs fler ledare som har en medveten ”inre kompass”, sådana som kan och vågar ifrågasätta normer.

Läs även: Ledarskap enligt zen

– Ledaren bör arbeta mindre målstyrt och mer syftesdrivet. Chefen är inte en ”manager” som i industrisamhället, utan snarare en kombination av mentor och möjliggörare. Självledarskap hos medarbetare – och att de är självorganiserade – är på stark frammarsch.

I den nya ”samhällsberättelse” som växer fram är en viktig roll för ett företag att kunna göra skillnad på allvar. Han ser Klarna-grundaren Niklas Adalberths initiativ som ett tecken på detta; Adalberth driver sedan några år den egna stiftelsen Norrsken Foundation, med målet att skapa en “impact unicorn” – ett bolag som påverkar en miljard människor positivt.

– Jag tror starkt på den generation som kommer in i arbetslivet nu. De är syftesdrivna och söker nätverk, vilket förstås skapar ett tryck på företag att verkligen bidra till att göra gott i samhället för att attrahera och behålla ny kompetens. 

Läs också: Värderingar viktigast när Ikea rekryterar

Stefan Ekwall, 39

Bor: Lidingö.
Familj: Sambo.
Utbildning: Master i företagsekonomi, inriktning organisationsstyrning vid Uppsala universitet.
På fritiden: Vänskap, utomhussport och upplevelser i stad och natur.
Motto: ”Ta ansvar för den du vill vara och skapa den framtid du vill se.”

Fyra tips för att förebygga utbrändhet och ta ansvar för ditt liv enligt Stefan Ekwall: 

  • Frigör tid för reflektion.
    ”Vi tar oss sällan tid att göra något alls. Skapa riktiga utrymmen för att reflektera så att du ger dig möjlighet att bestämma vem du vill vara och sätta upp en riktning för hur du ska nå dit.”
  • Avstå från digitalt brus.
     ”När vi känner stress vill vi göra något som distraherar för att koppla bort det. Det är nära tillhands att ta till mobilen som distraktion, men kroppen fortsätter ändå att vara stressad. Det gäller att träna in ett beteende att kunna stressa ner utan digitalt brus.”
  • Meditera. ”Det finns olika sätt att hitta ett lugn; jag har tränat meditation i tio år, men för andra kanske yoga passar bättre – eller att sitta och fiska för den delen. Det viktiga är att skapa ett lugn som gör att det händer saker i kroppen. Det gör nytta på många områden, bland annat blir man en bättre beslutsfattare.”
  • Välj ditt umgänge. ”Var noga med vem och vilka du har i din nära krets. Vilka relationer får du energi av, vilka personer är det som stödjer dig och hjälper dig framåt? Skapa aktivt de relationer du vill ha, nya och befintliga.”
  • Bonustips: Be om hjälp. ”För mig satt det långt inne att be om hjälp, trots att jag förstod att jag behövde det. Våga släppa in nära och kära, eller be en kollega om hjälp. Att visa sig sårbar är en styrka.”
  • Testa om din arbetsmiljö skapar stress: https://www.suntarbetsliv.se/verktyg/stress-och-balans

Mer från: , ,

Mer på civilekonomen.se