Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Mörkhårig skäggig yngre man blir ny ordförande för Sero
Jacob Witt-Strömer.

Han blir ny ordförande för Sero 2020

Sero har valt en ny ordförande, Jacob Witt-Strömer, som kliver in i rollen från och med årsskiftet. Hans ambition är att vara tillgänglig för alla medlemmar.

I januari 2020 tar Jacob Witt-Strömer över ordföranderollen för Sero från Alexandra Zschiedrich. Sero står för Sveriges ekonomföreningars riksorganisation och är paraplyorganisation för lärosätenas ekonomföreningar.

Läs mer: Med uppdrag att föra din talan

Grattis till utnämningen, hur känns det?

— Tack, Sero är en fantastisk organisation som stöttar många ekonomföreningar. Våra medlemmar utbyter kunskap samtidigt som ekonomföreningar, stora som små, kan få ekonomisk stöttning.

Vem är du?

— Jag är nyfiken och driven, med en förmåga att utveckla mig själv och andra människor. Jag trivs med att jobba i intressedrivna sammanhang som det här.

Vad blir ditt fokus?

— Tillgänglighet, transparens med våra ekonomiska beslut samt att ha en bra dialog med våra medlemmar.

Läs också: Både nytta och nöje

Är det något särskilt du vill lyfta?

— Ja, återigen, jag vill att medlemmarna känner sig inkluderade och hörda, så jag kommer att vara ute en hel del och möta våra medlemsföreningar.

Kan Sero:s organisationsmodell vara bra för fler studentgrupper?

— Varför inte? Jurister är ju en annan stor studentgrupp, jag tror helt klart att vår modell kan fungera för fler professioner. För oss skulle det vara en fördel med fler systerorganisationer, vi vill ju både jämföra och samarbeta kring utbildningsfrågor.

Läs även: Sju steg till ett bra studentliv


Annons:

Bli medlem

Civilekonomerna avser att gå samman med Jusek och bilda ett nytt och modernt fackförbund. Här kan du läsa mer om det planerade samgåendet.

 

JACOB WITT-STRÖMER, 27

Bor: I Stockholm.
Bakgrund: Läser Internationella Ekonomprogrammet vid Södertörns högskola  ”med ekonomistudierna har jag hittat vad jag vill göra, nu lutar det mot finansiell inriktning eller organisationsinriktning”.
Kuriosa: ”Jag har spelat trummor i hela mitt liv, nu spelar jag i ett band.”
Om fackförbund: ”De behövs som stabila organisationer i arbetslivet, inte minst vad gäller lönebevakning.”

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se