Min Passion

Min Passion
Petra Malm
Thomas Weibenfalk lämnade sitt heltidsjobb och startade eget för att få mer tid för musiken. Nyligen släppte han sitt femte album. – Det viktiga är inte att tjäna pengar, utan att göra det man älskar, säger han.
Min Passion
Petra Malm
Osäkerheten på jobbmarknaden fick civilekonomen Tina Forsberg att välja en helt ny väg. Nu är hon utbildad sommelier och kan förena sin tidigare erfarenhet med sitt stora intresse för vin.
Min Passion
Petra Malm
Musiken har följt som en röd tråd genom Ola Bjerdings liv. Från sitt första trumpetblås i sjuårsåldern, via musikstudier i USA och turnerande som professionell jazzmusiker, har han nu lagt instrumenten på hyllan och arbetar som vd för Musikaliska i Stockholm.
Min Passion
Petra Malm
På kvällen, när sonen somnat, kryper Ida Ahlström helst upp i soffan och broderar. – Det är väldigt meditativt, jag slappnar av och kan tänka samtidigt. När livet rullar på och det händer så mycket hela tiden är det skönt att bara sitta där och räkna sina stygn, säger hon.
Min Passion
Malin Sund
Som 10-åring såg Anders Frejdh Bond-filmen Älskade spion. I dag har han byggt upp en av världens största samlingar av 007-prylar.
Min Passion
Malin Sund
När Günther Mårder var sju fick farmor honom att börja sjunga i lokala gosskören. Det dröjde inte länge innan han var frälst. Än i dag är körsång den stora passionen för Nordnets sparekonom.
Min Passion
Malin Sund
Stefan Fritzdorf läste till civilekonom med målet att bli revisor som sin pappa. Men det kom ett litet bageri emellan. I dag kan han baka semlor i sömnen, har startat Sveriges första landslag för bagare och öppnar snart sitt sjunde kafé.
Min Passion
Malin Sund
Ariel Borenstein har varit intresserad av astronomi, rymdfärder och sciencefiction sedan han var barn. Nu har han hittat ett sätt att få utlopp för sin passion: en webbplats om rymdindustrin.
Min Passion
Helena Wande
När hon kokade kaffe på ett galleri i New York upptäckte Charlotte Lund att hon hade öga för konst. Sedan drygt 20 år driver hon eget galleri.
Min Passion
Helena Wande
Karin Du Rietz investering är också hennes hobby. Numera kan hon ägna sig åt jakt och friluftsliv på sina egna marker.
Min Passion
Petra Malm
Planen var att jobba med marknadsföring. Men intresset för trolleri tog över. Nu är David Persson magiker på heltid.
Min Passion
Olof Axelsson
Lars-Erik Nygren fick tidigt smak för deckare. Vid 68 års ålder är passionen starkare än någonsin.
Fem minuter
Torbjörn Askman
Civilekonomen Jan Svensson utbildar fångar i att starta företag. - De får aha-upplevelser, säger han.
Fem minuter
Olof Axelsson
Intervju med civilekonomen Fredrik Kempe. Aktuell som låtskrivare till Eric Saades "Popular" som tävlar i årets Eurovision Song Contest.
Fem minuter
Olof Axelsson
Tomas Hynne ritar drömhus