Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Min Passion

De är filmstjärnor i Bollywood

Min Passion. Möt kompisarna som efter avslutad civilekonomutbildning drog till Indien för att bli Bollywood-stjärnor.

 21 december 2016

Vintageintresset blev till business

Min Passion. Inredning, prylar och kläder från svunna decennier är civilekonomen Anni Petré Tjerngrens stora intresse. Nu har hon livnärt sig på intresset för vintage i över två decennier.

 2 december 2016

Civilekonom som följde sin dröm

Min Passion. Hon läste ekonomi efter gymnasiet, men när hon efter studierna flyttade till Shanghai så tog livet andra vägar. Där har 26-åriga Viktoria Chan startat ett eget modemärke.

 1 november 2016

Han vill stoppa utanförskapet

Min Passion. Under ett och ett halvt år har Pontus Berger tagit tjänstledigt för att helhjärtat satsa på en ny innebandyförening. Föreningen vänder sig till unga vuxna utanför samhället.

 1 december 2015

Solklar passion

Min Passion. Det tog 20 år innan marknaden var redo för Jonas Weissglas affärsidé. Ökad miljömedvetenhet och sjunkande priser har fått fler att vilja testa solpaneler.

 2 juni 2015

Jorden runt för att åka upp och ner

Min Passion. På ett gulnat foto från 1970-talet syns en mamma som försöker få bort sin femårige son från en karusell på Köpenhamns Tivoli. Barnet ser mycket argt ut. Han vill åka om och om igen. Pojken på bilden är Andreas Andersen. I dag är han vd för Liseberg. Foto: Emelie Asplund (bilden är beskuren)

 23 mars 2015

Att hoppa får Sofie att leva i nuet

Min Passion. Är du sugen på att ta ett flyg upp till 4 000 meters höjd, öppna dörren, och hoppa ut? Sofie Sagfossen älskar det. Hittills har hon gjort det 1 200 gånger.

 5 februari 2015

"Var sak har sin historia"

Min Passion. På dagarna arbetar Mathias Stockman på bankkontoret i Oskarshamn och träffar företagskunder. På fritiden driver han en auktionssajt. Foto: Linda Lindström

 10 december 2014

"Jag älskar rabarber"

Min Passion. Som barn älskade hon mormors vaniljdoftande rabarberpaj. Nu har barndomsminnet blivit huvudingrediensen i hennes affärsidé: en rabarberlikör, tillverkad på naturlig och närproducerad rabarber. Foto: Henric Lindsten

 24 november 2014

Förtrollad av cirkus

Min Passion. I våras fick Anette Isaksson jobb som projektledare på Cirkus Scott. Under sommaren har hon turnerat runt på 17 svenska orter. – För mig är det här ett drömjobb. Ända sedan jag var liten har jag fascinerats av mystiken kring cirkus, säger hon.

 3 november 2014

”Fäktning är fantastiskt”

Min Passion. Häromåret blev Pierre Thullberg generalsekreterare i Svenska Fäktförbundet, en organisation han engagerat sig i ideellt under många år. ”Nu när min passion blivit mitt jobb skämtar min familj om att jag borde skaffa mig en hobby”, säger han.

 10 oktober 2014

”Hattarna gör mig glad”

Min Passion. För varje år växer Karin M Ekströms hattsamling med en eller två nya huvudbonader. I dag har hon ett femtiotal varianter hemma i Borås.

 4 september 2014

”Jag spelar inte för att tjäna pengar”

Min Passion. Thomas Weibenfalk lämnade sitt heltidsjobb och startade eget för att få mer tid för musiken. Nyligen släppte han sitt femte album. ”Det viktiga är inte att tjäna pengar, utan att göra det man älskar”, säger han.

 19 juni 2014

”En helt ny värld har öppnats”

Min Passion. Osäkerheten på jobbmarknaden fick civilekonomen Tina Forsberg att välja en helt ny väg. Nu är hon utbildad sommelier och kan förena sin tidigare erfarenhet med sitt stora intresse för vin.

 1 april 2014

Bytte spelning mot ledning

Min Passion. Musiken har följt som en röd tråd genom Ola Bjerdings liv. Från sitt första trumpetblås i sjuårsåldern, via musikstudier i USA och turnerande som professionell jazzmusiker, har han nu lagt instrumenten på hyllan och arbetar som vd för Musikaliska i Stockholm.

 6 februari 2014

Kär i handarbete

Min Passion. På kvällen, när sonen somnat, kryper Ida Ahlström helst upp i soffan och broderar. – Det är väldigt meditativt, jag slappnar av och kan tänka samtidigt. När livet rullar på och det händer så mycket hela tiden är det skönt att bara sitta där och räkna sina stygn, säger hon.

 13 januari 2014

Passion för Bond

Min Passion. Som 10-åring såg Anders Frejdh Bond-filmen Älskade spion. I dag har han byggt upp en av världens största samlingar av 007-prylar.

 24 oktober 2013

"Fint att se hur musik berör"

Min Passion. När Günther Mårder var sju fick farmor honom att börja sjunga i lokala gosskören. Det dröjde inte länge innan han var frälst. Än i dag är körsång den stora passionen för Nordnets sparekonom.

 10 september 2013