Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Agenda

Fondförvaltare med hållbarhet i sikte

Agenda. Ett drömjobb där en dag sällan är den andra lik även om det finns ett mönster. Så beskriver Anna Strömberg sitt arbete som fondförvaltare av hållbara fonder på Catella.

 1 december

Nu ska Philip Kotler marknadsföra fred

Agenda. Civilekonomen har fått en exklusiv intervju med marknadsföringsgurun Philip Kolter inför hans besök i Sverige senare i november. Läs om ekonomiprofessorns råd till svenska marknadsförare.

 10 november

Konsten att lyckas som mellanchef

Agenda. Att vara mellanchef är att ha förväntningar på sig både upp- och nerifrån. Bokaktuella Helena Källerman har en sjustegsmodell för hur du lyckas som mellanchef.

 17 oktober

Hur stor ska provisionen vara?

Lönefrågan. Hur stor del av en säljares totala lön ska utgöras av provision? Sören Lundgren svarar.

 6 oktober

En ledare måste engagera

Agenda. Hur ska man coacha sin personal och sina medarbetare? Jo, fler ledare måste börja lyfta mänskliga värden och se till att hitta medarbetarnas individuella motiv till att göra ett bra jobb. Det säger Tommy Lundberg, aktuell med boken Motivationskoden.

 6 oktober

Medlemstjänst: Karriärrådgivning för chefer

Agenda. Många av Civilekonomernas medlemmar blir chef någon gång under karriären. Nina Forssblad, karriärrådgivare för chefer finns på förbundet som bollplank.

 5 oktober

Så tar du tillbaka makten på jobbet

Agenda. Sociala manipulationer eller förminskning. Retorikexperten Elaine Eksvärd vet hur du hanterar olika härskarmetoder som du kan möta hos chefer eller kollegor på din arbetsplats.

 5 oktober

Karriär i Korea

Agenda. Axel Brangenfeldt blev fast i Sydkorea efter studierna. I dag jobbar han på Business Sweden och hjälper svenska företag att etablera sig och växa på den koreanska marknaden. – Sverige har ett starkt varumärke i Korea. Det är ofta förknippat med innovation och hög kvalitet. Har du en unik och bra produkt har du alla möjligheter att lyckas, säger han.

 4 oktober

Hur får jag ett tjänstgöringsbetyg?

Medlemsfrågan. Jag har slutat min anställning och vill ha ett tjänstgöringsbetyg. Kommer det automatiskt? Vad ska det innehålla? Ombudsman Maria Ravström Hult svarar på en medlemsfråga.

 30 september

Hjälp mig att ta tag i min situation!

Karriärtipset. Du känner dig pressad på jobbet och har blivit uppmanad att söka nytt jobb för att inte bli utbränd. Hur ska du kunna gå vidare till ett nytt jobb när du redan går på batterireserven? Karriärcoach Viveka Andersson ger tips.

 29 september

Chef och kompis – går det?

Coachen. Du har blivit erbjuden en befordran. Men de du kommer att bli chef över är dina privata vänner. Hur ska du göra nu? Malin Trossing guidar i frågan.

 28 september

Nyttigt att leka på jobbet

Agenda. Är det okej att leka på jobbet? Javisst, tycker psykologen Samuel West som gärna trycker på hur leken ökar kreativiteten och arbetsglädjen och skapar tryggare arbetsgrupper.

 22 september

Vad betyder en befordran för min lön?

Lönefrågan. Du jobbar som inköpare och har blivit erbjuden en befordran, men hur stor löneökning ska du begära för de nya arbetsuppgifterna? Löneexpert Sören Lundgren vet hur löneläget ser ut.

 7 september

Så kan en mentor sätta fart på karriären

Agenda. Vem av dina anställda säger vad de verkligen tycker om ditt ledarskap? Sara Arrhenius kom till en punkt i sitt yrkesliv då hon behövde ett bollplank för tuffa frågor. En mentor blev lösningen. Här berättar hon om hur det utvecklat hennes ledarskap.

 7 september

Peppa dig själv till framgång!

Agenda. Ibland sviktar motivationen. Men det är bra att försöka komma ”på banan” igen så att man inte riskerar att hamna i negativa tankespiraler, konstaterar Lena Mangell, psykolog och organisationskonsult på Life&Career. Här berättar hon hur du gör.

 5 september

Så gör du ett gott intryck!

Agenda. En enda sekund. Så lång tid tar det att bilda sig en uppfattning om en ny person. Bokaktuella Angela Ahola, doktor i pyskologi, förklarar hur du gör ett gott intryck.

 1 september

Så får du respekt som ny chef

 30 augusti

Hur får jag tillbaka arbetsglädjen?

Karriärtipset. Efter en utbrändhet eller andra stora personliga förändringar kan man behöva starta om för att hitta arbetsglädjen igen. Karriärcoach Viveka Andersson tipsar om vad du kan tänka på för att gå vidare.

 22 augusti