Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Agenda

”Ekonomstudenter borde plugga IT”

Agenda. Studenten och entreprenören Carolin Solskär tycker att fler ekonomstudenter borde plugga IT. Man måste inte kunna programmera själv, men man måste förstå programmering för att kunna vara innovativ, menar hon.

 17 januari

”Svårare veta vad som är vad"

Agenda. Det händer mycket på kommunikationsfronten just nu. Bland annat håller gränserna mellan olika typer av kommunikation på att luckras upp, menar Bo Bergström, som är aktuell med den tionde upplagan av Effektiv visuell kommunikation.

 23 december 2016

Etikforskare vill öka marknadens ansvar

Agenda. Maximal lönsamhet måste inte vara det främsta målet för företagande. Det anser etikforskaren Joakim Sandberg som tillsammans med sin forskargrupp ska utveckla en ny teori om fördelningen av samhällsansvar mellan finansiella och offentliga aktörer.

 12 december 2016

Fondförvaltare med hållbarhet i sikte

Agenda. Ett drömjobb där en dag sällan är den andra lik även om det finns ett mönster. Så beskriver Anna Strömberg sitt arbete som fondförvaltare av hållbara fonder på Catella.

 1 december 2016

Nu ska Philip Kotler marknadsföra fred

Agenda. Civilekonomen har fått en exklusiv intervju med marknadsföringsgurun Philip Kolter inför hans besök i Sverige senare i november. Läs om ekonomiprofessorns råd till svenska marknadsförare.

 10 november 2016

Konsten att lyckas som mellanchef

Agenda. Att vara mellanchef är att ha förväntningar på sig både upp- och nerifrån. Bokaktuella Helena Källerman har en sjustegsmodell för hur du lyckas som mellanchef.

 17 oktober 2016

Hur stor ska provisionen vara?

Lönefrågan. Hur stor del av en säljares totala lön ska utgöras av provision? Sören Lundgren svarar.

 6 oktober 2016

En ledare måste engagera

Agenda. Hur ska man coacha sin personal och sina medarbetare? Jo, fler ledare måste börja lyfta mänskliga värden och se till att hitta medarbetarnas individuella motiv till att göra ett bra jobb. Det säger Tommy Lundberg, aktuell med boken Motivationskoden.

 6 oktober 2016

Medlemstjänst: Karriärrådgivning för chefer

Agenda. Många av Civilekonomernas medlemmar blir chef någon gång under karriären. Nina Forssblad, karriärrådgivare för chefer finns på förbundet som bollplank.

 5 oktober 2016

Så tar du tillbaka makten på jobbet

Agenda. Sociala manipulationer eller förminskning. Retorikexperten Elaine Eksvärd vet hur du hanterar olika härskarmetoder som du kan möta hos chefer eller kollegor på din arbetsplats.

 5 oktober 2016

Karriär i Korea

Agenda. Axel Brangenfeldt blev fast i Sydkorea efter studierna. I dag jobbar han på Business Sweden och hjälper svenska företag att etablera sig och växa på den koreanska marknaden. – Sverige har ett starkt varumärke i Korea. Det är ofta förknippat med innovation och hög kvalitet. Har du en unik och bra produkt har du alla möjligheter att lyckas, säger han.

 4 oktober 2016

Hur får jag ett tjänstgöringsbetyg?

Medlemsfrågan. Jag har slutat min anställning och vill ha ett tjänstgöringsbetyg. Kommer det automatiskt? Vad ska det innehålla? Ombudsman Maria Ravström Hult svarar på en medlemsfråga.

 30 september 2016

Hjälp mig att ta tag i min situation!

Karriärtipset. Du känner dig pressad på jobbet och har blivit uppmanad att söka nytt jobb för att inte bli utbränd. Hur ska du kunna gå vidare till ett nytt jobb när du redan går på batterireserven? Karriärcoach Viveka Andersson ger tips.

 29 september 2016

Chef och kompis – går det?

Coachen. Du har blivit erbjuden en befordran. Men de du kommer att bli chef över är dina privata vänner. Hur ska du göra nu? Malin Trossing guidar i frågan.

 28 september 2016

Nyttigt att leka på jobbet

Agenda. Är det okej att leka på jobbet? Javisst, tycker psykologen Samuel West som gärna trycker på hur leken ökar kreativiteten och arbetsglädjen och skapar tryggare arbetsgrupper.

 22 september 2016

Vad betyder en befordran för min lön?

Lönefrågan. Du jobbar som inköpare och har blivit erbjuden en befordran, men hur stor löneökning ska du begära för de nya arbetsuppgifterna? Löneexpert Sören Lundgren vet hur löneläget ser ut.

 7 september 2016

Så kan en mentor sätta fart på karriären

Agenda. Vem av dina anställda säger vad de verkligen tycker om ditt ledarskap? Sara Arrhenius kom till en punkt i sitt yrkesliv då hon behövde ett bollplank för tuffa frågor. En mentor blev lösningen. Här berättar hon om hur det utvecklat hennes ledarskap.

 7 september 2016

Peppa dig själv till framgång!

Agenda. Ibland sviktar motivationen. Men det är bra att försöka komma ”på banan” igen så att man inte riskerar att hamna i negativa tankespiraler, konstaterar Lena Mangell, psykolog och organisationskonsult på Life&Career. Här berättar hon hur du gör.

 5 september 2016